Välj en sida

Skor i mocka är en skönhet att titta på, men problemet med dem är att hålla dem i gott skick, speciellt vid den här tiden på året när regnet kan bestämma sig för att falla när som helst. Vi vet alla att mocka och vätskor inte går särskilt bra ihop.

Så hur ser du till att dina mockaskor håller sig i gott skick? Här är några tips för dig för att se till att dina mockaskor alltid ser bra ut.

Obs: Detta gäller även stövlar, jackor och alla andra mockaartiklar.

  1. Rengör aldrig mocka med vatten

Att använda enbart vatten för att rengöra mocka kommer att påverka både dess färg och konsistens. När den tappar sin struktur är det inte längre mocka du har; det är nu något annat.

  1. Skydda din mocka

Nyckeln till att minska katastrofer är att försöka undvika dem till varje pris. Du bör aldrig gå ut på gatan utan att först skydda dina mockaskor ordentligt. Skaffa en skyddande, vattenavvisande spray för dina skor. Detta bör hålla i flera månader och kommer att stoppa smuts, vätska och andra fläckar innan de börjar. Kom ihåg att borsta före och efter att du sprayat dem.

  1. Borsta det!

För att ta bort vardagssmuts och damm, använd en mjuk borste för att rengöra dina skor. Använd lätta, snabba drag för att undvika att skada det ömtåliga tyget.

  1. Behandla vätskespill med talk eller majsmjöl

Det kommer att finnas tillfällen då vatten eller annan vätska kommer att spilla på din dyrbara mocka. För att behandla detta, klappa området med en ren trasa eller handduk och applicera sedan talk eller majsmjöl på det drabbade området. Låt stelna över natten och borsta sedan med en mockaborste dagen efter för att ta bort det torkade pulvret.

  1. Få den rengjord professionellt

Om allt annat misslyckas, få din mocka rengjord professionellt.